Fietsen volgens het fietsknooppuntensysteem

U kunt in Drenthe gebruik maken van het zogeheten fietsknooppuntensysteem. Dit Drentse fietsroutenetwerk leidt u langs de mooiste plekjes van de provincie. Wanneer u het fietsarrangement boekt ontvangt u een gratis fietsknooppuntenkaart. U bepaalt vervolgens zelf waar en hoever u wilt fietsen, u fietst gewoon van knooppunt naar knooppunt. De routes zijn onderweg duidelijk en dubbelzijdig bewegwijzerd op de borden langs de weg.

Geniet van de mooie natuur op de fiets

Onderweg komt u de mooiste dingen tegen. Zuid-Drenthe beschikt over maar liefst 3 Nationale Parken; te weten Nationaal Park Dwingelderveld, Nationaal Park de Weerribben en Nationaal Park Drents-Friese Wold. In deze Nationale Parken kunt u heerlijk genieten van de schitterende bossen. In de parken kunt u ook allerlei dieren tegenkomen: een eekhoorntje, konijntjes of misschien zelfs de loslopende koeien. Op de heide kunt u de schaapherder tegenkomen met zijn kudde. Of luister eens naar het mooie gefluit van de vogels.

In Noord-Drenthe kunt u genieten op de Drentse Hondsrug. Deze zandrug is ongerept en staat garant voor uren fietsplezier. De Drentse Hondsrug is met 20 meter boven NAP het hoogste deel van Drenthe. Wilt u nog hoger op? Bezoek dan eens het boomkroonpad in Drouwen, daar kunt u een wandeling maken door de toppen van de bomen.

Neem een duik in een recreatieplas na het fietsen

In Drenthe vindt u ook tal van natuurlijke recreatieplassen. Denk bijvoorbeeld aan het Zuidlaardermeer, het Ermerstrand of het Zwanemeer. U kunt hier na een lange dag fietsen een verfrissende duik in het water nemen.
Drenthe heeft genoeg mooie plekken om op de fiets te ontdekken. De schitterende natuur, maar ook de pittoreske dorpjes waar u heerlijk op een terrasje een kopje koffie kunt drinken. Drenthe heeft het allemaal!

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Drenthe is de fietsprovincie van Nederland