Er op uit Drenthe, ontdek de natuur

De natuur in Drenthe is zeer veelzijdig. Het ene moment loopt of fietst u door de bossen, het volgende moment over een prachtig bloeiende heide, om vervolgens uit te komen bij een zandverstuiving. Zowel de bomen en planten zijn divers, als ook de dieren. Heeft u bijvoorbeeld de Drentse Big Five al gespot?

Nationale Parken in Drenthe

In Drenthe treft u meerdere Nationale Parken aan. Een Nationaal Park is niet zomaar een bos, het zijn beschermde natuurgebieden van aanzienlijke omvang welke beschermd worden door de staat. Recreatie is toegestaan in een Nationaal Park, mits de natuur niet beschadigd raakt. U kunt dus hele mooie wandel en fietstochten maken door de natuur. Er staan op diverse plaatsen picknickbanken zodat u even kunt uitrusten, maar vooral ook kunt genieten van het uitzicht.

Ontdek de 3 Nationale Parken van Drenthe

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld ligt tussen Dwingeloo, Ruinen en de A28. Een natuurgebied van maar liefst 4.000 hectare waar u de Drentse Big Five kunt spotten: de adder, ree, kraanvogel, das en het Drents heideschaap. De boswachter neemt u graag mee voor een onvergetelijke wandeling. Vergeet niet uw verrekijker en fotocamera mee te nemen!

Doe tip: breng een bezoek aan de schaapskudde van Ruinen, de honderden blatende schapen zijn een onvergetelijke ervaring!

Nationaal Park Drents Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland ligt één van de grootste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park Drents Friese Wold. Het gebied is met 6.000 hectare natuurschoon zeker een bezoek waard. Dwaal door de oude dennenbossen, over de prachtig gekleurde heide, langs verscholen vennetjes en rust even uit bij een hunebed. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die tevens rolstoeltoegankelijk zijn.

Doe tip: loop over het blote voetenpad in het buitencentrum Drentse Friese Wold en beleef de natuur!

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

De Drentsche Aa is wel een heel bijzonder natuurgebied. De beek (de Drentsche Aa) zoekt al kronkelend haar weg door het landschap. Binnen het natuurgebied liggen maar liefst 21 pittoreske dorpen en gehuchten die ook zeker een bezoek waard zijn. Het natuurgebied bestaat grotendeels uit landbouwgrond waardoor het geen Nationaal Park mag heten. Aangezien het wel degelijk een zeer bijzonder gebied is, is het een Nationaal Landschap geworden.

Doe tip: bekijk de natuur vanaf het water en maak een mooie kanotocht over de Drentsche Aa!

Wij helpen u zoeken

Wilt u ook de natuur ontdekken? Maak dan gebruik van onze campingkiezer en zoek de camping die past bij uw voorkeur.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de natuur in Drenthe