De leukste wandelroutes in Drenthe!

wandelroutes in drentheWanneer u wilt wandelen in Drenthe is er ontzettend veel keuze in het aanbod wandelroutes in Drenthe. De wandelroutes leiden u langs de mooiste plekjes in Drenthe. U wandelt door de mooie bossen, Nationale Parken, over de heide en zandverstuivingen. Tussendoor kunt u uitrusten in een gezellig typisch Drents brinkdorpje en genieten van een kopje koffie, of ontspannen picknicken onderweg.

 

Geocachen, schatzoeken door Drenthe

Wandelen saai? Niet als u gaat geocachen! Geocachen maakt het wandelen uitdagend, spannend en hartstikke leuk! Het enige wat u nodig hebt is een GPS, dat kan zijn uw smartphone of een los GPS-apparaat. Vervolgens voert u uw einddoel in en dan kan de zoektocht beginnen. Onderweg komt u de mooiste dingen tegen, loopt u over kleine paadjes of struint u door de bossen op zoek naar de cache.

Wanneer u uw einddoel heeft gevonden vindt u de cache: de schat. Dit is een doos met daarin een boekje waarin u kunt vermelden dat u de cache heeft gevonden. Maar soms treft u ook een camera waarmee u een foto kunt maken van uzelf, of spulletjes om te ruilen. In Drenthe zijn diverse leuke caches te vinden. Lees alles over geocachen op de website geocachendrenthe.nl.

Wandelapp's, de beste wandelroutes door Drenthe

wandelen in DrentheRuim driekwart van de Nederlanders heeft tegenwoordig een smartphone en neemt deze ook mee op vakantie. Via het wifi-netwerk op de camping is het eenvoudig om e-mail te checken, maar ook om een leuke vakantiefoto door te sturen aan vrienden en/of familie.

Maar een smartphone biedt meer mogelijkheden, er zijn namelijk speciale wandelapp's te downloaden met mooie wandelroutes door Drenthe. Er is een groot aanbod aan app's, dus Drenthe Campings heeft de beste voor u geselecteerd:

  • Natuur Routes Natuurmonumenten – "wandel of fiets mee met de boswachter" (gratis)
  • Route.nl – ruim 5.400 fiets- en wandelroutes door Nederland, België en Duitsland (gratis)
  • Wandelen – ruim 3.200 wandelroutes door heel Nederland (gratis)
  • Beleeftroutes – wandelroutes met veel aanvullende informatie in tekst, beeld en geluid (gratis)
  • Geocaching – geocachen door Nederland inclusief handleiding & etiquette voor starters en video's (gratis)

Wandelroutes vanaf de campings

De Drenthe Campings hebben vrijwel allemaal een aantal wandelroutes in de directe omgeving van de camping geselecteerd. De campings weten als geen ander hoe mooi Drenthe is, maar ook waar de mooiste hotspots te vinden zijn. Vraag op de receptie naar tips over de omgeving.

Heeft u al een beeld waar u wilt wandelen in Drenthe? Zoek dan met behulp van onze campingkiezer een passende camping in Drenthe.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Wandelen in Drenthe