Schaapherdershut huren in Drenthe

Over de Drentse heide trekken nog regelmatig schapen met hun herder. Vroeger, als de schapen weer naar hun stal werden gebracht, trok de herder zich terug in zijn hut. Dit was een klein maar gezellig knus huisje waar hij overnachtte, om de volgende dag weer met zijn schapen op pad te gaan. 

Deze schaapherderhut is een heel herkenbaar, Drents bergrip.  Om u ook dat nostalgische gevoel te bezorgen, kunt u op een van de Drenthe Campings overnachten in zo'n hut. Waar de herder het vroeger moest doen zonder gas en licht, is uw vakantieverblijf uiteraard voorzien van de nodige luxe.

Overnachten in een schaapherderhut in Drenthe

De hut is ingericht met een bedstee voor volwassenen en een stapelbedstee voor kinderen. Waarschijnlijk moet u de kleinsten wel eerst uitleggen dat dit een bed is waar opa en oma vroeger in sliepen!

Verder maken de kleine details de schaapherderhut heel sfeervol. Denk hierbij aan roodgeblokte gordijnen voor de ramen en een rieten dak. Zomers kunt u heerlijk buiten op het terras zitten en op koudere dagen kunt u genieten van knusse sfeer binnen.

Wilt u meer weten over een vakantie in de schaapherderhut? Kijk dan op de website van vakantiepark de Wiltzangh.

Campings met schaapherdershut

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek onze bijzondere overnachtingsmogelijkheden