Schaapskooien in Drenthe, een hele belevenis!

schaapskooi drentheDe schaapskooien in Drenthe vormen elk jaar een hoogtepunt! In geen enkele provincie zijn zoveel schaapskooien te vinden als in Drenthe. Het is een leuke toeristische attractie en het is zeker de moeite waard om tijdens de schaapjesdagen een bezoekje te brengen aan één of meerdere schaapskooien. Voor degenen die niet bekend zijn met schaapskooien; een schaapskooi vormt een onderkomen voor schapen en lammetjes die over heidevelden grazen. De kooien zijn verspreid door heel Drenthe. Kom ook eens langs!

Schaapskooien in Drenthe voor jong en oud

De schaapskooien in Drenthe zijn voor iedereen een heuse aanrader. Jaarlijks worden er gezellige schaapjesdagen gehouden. Naast schitterende natuur kunnen zoals elk jaar ook nét geboren lammetjes worden gespot. Iedereen wordt met een warm hart ontvangen tijdens de schaapjesdagen. Voor kinderen worden er ook nog eens diverse activiteiten georganiseerd. Bij sommige schaapskooien in Drenthe worden zelfs knuffelkwartiertjes ingesteld voor ouders en kinderen.

Schaapjesdagen in Drenthe

In Drenthe zijn 9 schaapskooien te vinden. De schapen grazen door de meest schitterende en unieke gebieden van de provincie. Benieuwd welke schaapskooien u allemaal kunt bezoeken? Schaapskudde Balloërveld, Exloo, Holtinger (Holtingerveld), Orvelte, Ruinen (Dwingelderveld), Doldersummerveld, Drents Friese Wold, Benneveld en Dwingelder zijn de kuddes die u dit jaar kunt zien.

Gedurende de schaapjesdagen in Drenthe kunt u voordelig overnachten op één van de Drenthe Campings. Op deze manier kunt u meerdere dagen verschillende schaapskooien bezichtigen of schaapskooien bezoeken combineren met andere leuke activiteiten in Drenthe!

Bekijk hier de blije lammetjes van de Schaapskudde Ruinen

Lees meer over de Schaapskude Ruinen op de website of Facebookpagina.

Wij helpen u zoeken

Wilt u ook de natuur ontdekken tijdens uw vakantie? Maak dan gebruik van onze campingkiezer en zoek de camping die past bij uw voorkeur.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de natuur in Drenthe