De leukste fietsroutes in Drenthe!

Wanneer u wilt fietsen in Drenthe is er ontzettend veel keuze in het aanbod fietsroutes in Drenthe. De fietsroutes leiden u langs de mooiste plekjes in Drenthe. U fietst door de mooie bossen, Nationale Parken, over de heide en zandverstuivingen. Tussendoor kunt u uitrusten in een gezellig typisch Drents brinkdorpje en genieten van een kopje koffie, of ontspannen picknicken onderweg.

Fietsknooppuntenroute door Drenthe

Drenthe heeft een groot fietsknooppuntenroute netwerk. Met een fietsknooppuntenroute kunt u zelf bepalen waar u start met een route en welke route u wilt fietsen en de gewenste afstand. Onderweg komt u bordjes tegen met nummers die corresponderen met de knooppunten. Zo kunt u eenvoudig van fietsknooppunt naar fietsknooppunt fietsen. Op vrijwel ieder knooppunt staat ook een bord met een overzicht van alle fietsknooppunten in Drenthe inclusief de afstanden tussen de knooppunten. Op het bord staan tevens de natuurgebieden en dorpjes aangegeven. U bepaalt zelf uw eigen route door Drenthe, eenvoudig, overzichtelijk en gratis!

Fietsapp's, de beste fietsroutes door Drenthe

Ruim driekwart van de Nederlanders heeft tegenwoordig een smartphone en neemt deze ook mee op vakantie. Via het wifi-netwerk op de camping is het eenvoudig om e-mail te checken, maar ook om een leuke vakantiefoto door te sturen aan vrienden en/of familie.
Maar een smartphone biedt meer mogelijkheden, er zijn namelijk speciale fietsapp's te downloaden met mooie fietsroutes door Drenthe. Er is een groot aanbod aan app's, dus Drenthe Campings heeft de beste voor u geselecteerd:

  • Route.nl – ruim 5.400 fietsroutes door Nederland, België en Duitsland (gratis)
  • Fiets! NL – Fietsknooppunten door heel Nederland voor Smartphone en Smartwatch (gratis voor Android, € 4,49 voor Iphone)
  • ANWB – 20 fietsroutes en fietsknooppunten door heel Nederland en België, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en fietsservicepunten. (gratis)
  • Natuur Routes Natuurmonumenten – "wandel of fiets mee met de boswachter" (gratis)
  • Fiets123 – fietsknooppunten door Nederland, inclusief informatie over bezienswaardigheden, horeca en oplaadpunten voor electrische fietsen.

Fietsroutes vanaf de campings

De Drenthe Campings hebben vrijwel allemaal een aantal fietsroutes in de directe omgeving van de camping geselecteerd. De campings weten als geen ander hoe mooi Drenthe is, maar ook waar de mooiste hotspots te vinden zijn. Vraag op de receptie naar tips over de omgeving.

Heeft u al een beeld waar u wilt fietsen in Drenthe? Zoek dan met behulp van onze campingkiezer een passende camping in Drenthe

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Drenthe is de fietsprovincie van Nederland