Hunebed Highway

Hunebed Highway is de Route 66 van Drenthe! Deze weg loopt van Zuidlaren naar Coevorden en leidt langs maar liefst 47 hunebedden. In totaal liggen er in Drenthe 52 hunebedden, dus dat er zoveel langs deze weg liggen is wel heel erg bijzonder. Onderweg kom je langs het dorpje Borger, hét hunebedcentrum in Drenthe. In dit museum leer je alles over de hunebedden en het landschap. Leuk voor jong en oud!

Van hunebed naar hunebed

Om de hunebedden snel en makkelijk te kunnen vinden is er een app ontwikkeld: de Hunebed Highway App. Deze app navigeert niet alleen eenvoudig naar de historische plekken, maar geeft ook leuke andere tips voor een tussenstop in de omgeving.

Een tour door Drenthe

Heb je genoeg hunebedden gezien, dan hebben we nog andere leuke tips voor een pitstop langs de N34. Wat dacht je van het Boomkroonpad in Drouwen? Een wandelpad op hoogte waarbij je oog in oog komt te staan met de eenhoorntjes en vogels. Ook voor de kinderen is er een groot speelbos waar ze zich uitstekend kunnen vermaken.

Wil je echt even optimaal genieten van de natuur, maak dan een wandeling door een Nationaal Park in Drenthe, bijvoorbeeld Nationaal Park Drentsche Aa. Er lopen diverse wandelpaden die leiden langs de heidevelden, vennetjes en hunebedden.