Hier vindt u namelijk het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. De natuurgebieden zijn bij uitstek geschikt voor het maken van de mooiste wandel- en fietstochten. Het is daarom ook geen wonder dat u hier ook de meeste Drenthe Campings vindt. In zuidwest Drenthe kunt op kamperen op Camping de Reeenwissel, Camping Diever, Camping Meisterhof, Camping Torentjeshoek, Camping de Blauwe Haan, Vakantiepark de Wiltzangh en Landclub Ruinen.

Culinaire verrassingen

Uiteten met kinderen, chic dineren met vrienden of gezellig bourgondisch genieten met heel de familie. In het zuidwesten van Drenthe heeft u meer dan genoeg keuze. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijke pizzeria in Meppel of een Chinees restaurant in Havelte? Door het ruime aanbod vindt u altijd wel een eetgelegenheid wat bij de wensen van u en uw gezelschap aansluit.

Culturele rijkdom

De Kinderdijk in Zuid-Holland staat er bekend om, maar ook zuidwest Drenthe beschikt over een aantal prachtige exemplaren. Uiteraard hebben we het hier over molens. In Meppel vindt u een molen die al meer dan anderhalve eeuw bestaat. Molen de Vlijt heeft onder andere al een brand moeten doorstaan, maar is door diverse renovaties nog steeds prachtig.

Mensen met groene vingers moeten echt een bezoekje brengen aan de modeltuinen van Harrie Boerhof. Hier zijn 30 tuinen in verschillende stijlen aangelegd. Het is een heerlijke plek om even doorheen te wandelen, of inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Naast de modeltuinen is ook een groencentrum, zodat u meteen spullen kunt kopen voor de net bedachte plannen!

Op stap met de kinderen

In Ruinerwold ligt de Drentse Koe. En dan hebben we het niet over de zwart wit gevlekte beesten die u normaal in de wei ziet liggen, maar over een leuke speel- en ijsboerderij! Hier kunnen kinderen rondrijden op een (trap)tractor, koeien melken, klimmen, springen en heerlijk ravotten. In de dierenweide lopen diverse kleine beestjes zoals lammetjes, geitjes en konijntjes.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de omgeving