Beide parken hebben hun eigen schoonheden en wonderbaarlijke verschijnselen. De Drenthsche Aa is een nationaal park, en de Hondsrug is zelfs een Geopark! Dit betekent dat het gebied van groot belang is geweest voor de ecologische, historische en culturele waarde van Drenthe. U vindt hier een vijftal Drenthe Campings: Camping De Lente van Drenthe, Camping de Weyert, Camping de Hondsrug, Camping de Vledders, Camping het Zwanemeer en Camping de Berken.

Culinaire verrassingen

De Hondsrug en de Drentsche Aa kennen een verrassende diversiteit aan gerechten. U kunt hier niet alleen genieten van een bord vol Drentse lekkernijen, maar ook van Spaanse klassiekers als Paella. Het Zuid-Europese restaurant Cosineros in Zuidlaren is een echte aanrader!

In deze streek vindt u veel verschillende restaurantjes waar u heerlijk kunt eten. Zij laten u graag zien dat goed en vers eten niet altijd duur hoeft te zijn.

Culturele rijkdom

In deze streek vindt u verschillende musea die erg interessant zijn. Veel van het tentoongestelde verwijst naar de bijzondere geschiedenis van Drenthe. U leert in Dorp van Bartje bijvoorbeeld veel over het doorsnee Drentse leven. Hoe ging het er vroeger allemaal aan toe?

Het dorpsmuseum de Kluis in Eext laat u veel oude ambachten zien. Zo is er een ruimte met een oude stelmakerij, bakkerij en een schoenmakerij.

Een bezoek aan een van de musea is goed te combineren met een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving. Op deze manier leert u ook de cultuurhistorische waarden in het landschap kennen.

Op stap met de kinderen

In de omgeving van de Hondsrug en de Drentsche Aa zijn veel leuke mogelijkheden om met uw kinderen een dag op stap te gaan. Er zijn attractieparken, kinderboerderijen en overdekte speelpleinen. Het zou echter zonde zijn als u al dat moois buiten zou negeren. En wat is er nu fijner dan plezier maken met uw kinderen in de buitenlucht?

Een perfecte activiteit voor kinderen is geocachen. Als u daar nog nooit van gehoord heeft, wordt het tijd dat u er snel kennis mee maakt! Tijdens het geocachen gaat u door middel van verschillende coördinaten opzoek naar de schat (cache). Voor de beginner zijn er makkelijke caches die eenvoudig te vinden zijn. De ervaren cacher kan kiezen voor de moeilijkere schat, of zelfs een schat die uit meerdere onderdelen bestaat!

Vanaf elke Drenthe Camping in de omgeving van de Hondsrug en de Drentsche Aa is het mogelijk om een cache-route te starten.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de omgeving