Eropuit met de kinderen in Drenthe

Gezellig een dagje eropuit met de kinderen? Dat kan in Drenthe! Er zijn ontzettend veel leuke attractieparken, (interactieve) musea en uitjes waar kinderen de dag van hun leven beleven. Wij geven u graag een paar tips uit eerste hand.

Wildlands Adventure Zoo

wildlands


Ga op safari en ontdek de uitgestrekte savanne, stap in een boot en vaar over de Rimbula River en kom oog in oog komt te staan met de slingerapen en olifanten. Spannend, leerzaam, maar vooral erg leuk!

Waar: Emmen

Bezoek de website

Sprookjeshof

sprookjeshof


Hebben jullie zin in een dag vol spelen, klimmen en klauteren? Ga dan naar de Sprookjeshof waar sprookjesfiguren tot leven komen en met een indoor speeltuin van 3.000m². Een waar paradijs!

Waar: Zuidlaren

Bezoek de website

Drouwenerzand attractiepark

drouwenerzand


Het voordeligste pretpark van Europa, waar u de hele dag alle attracties kunt bezoeken en onbeperkt eten en drinken al vanaf € 13,50! Bezoek de diverse indoor en outdoor attracties voor jong en oud.

Waar: Drouwen

Bezoek de website

Kabouterland

kabouterland


Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren, en ga op zoek naar de magische kabouterstenen. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten. Een geslaagd dagje uit voor kleine kinderen.

Waar: Exloo

Bezoek de website

Plopsaland

plopsaland


Ga varen in een bootje, zweven in de K3-zweefmolen of K3 brandweermolen, klimmen op de klimberg, of maak een ritje in de bekende Wickiebaan. Een leuk dagje uit voor jong en oud.

Waar: Coevorden

Bezoek de website

Joytime Belevingspark

joytime


Joytime is benoemd tot het leukste dagje uit van Drenthe door de ANWB! Met een groot klimpark, zwemplas en vele mogelijkheden voor groepsactiviteiten een actief en superleuk dagje uit!

Waar: Grolloo

Bezoek de website

Het boomkroonpad

boomkroonpad


Een wandelroute door de kruinen van de bomen, waar u oog in oog komt te staan met de vogels en eekhoorntjes. Voor de kinderen is er een speeltuin, worteltunnel en worden activiteiten georganiseerd.

Waar: Drouwen

Bezoek de website

DX Adventurepark

dxadventurepark


NIEUW! Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob. Een topattractie met spectaculaire waterschans en zwemplas.

Waar: Gasselte

Bezoek de website

Gevangenismuseum

gevangenismuseum


In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu. Een ritje in de ouderwetse boevenbus maakt het bezoek compleet.

Waar: Veenhuizen

Bezoek de website

Museumdorp Orvelte

orvelte


Ontdek hét oerdorp van drenthe! Orvelte is een esdorp uit de 10e eeuw met vele winkeltjes, restaurantjes en speelmogelijkheden. Er worden regelmatig evenementen worden georganiseerd voor jong en oud.

Waar: Orvelte

Bezoek de website

Schaapskudde Balloërveld

schaapskudde


De Schaapskudde Balloërveld is met 400 Drentse heideschapen de grootste kudde van Drenthe. Elke zondag komt de schaapsherder rond 4 uur terug met de kudde,

Waar: Balloo

Bezoek de website

Speelgoedmuseum kinderwereld

speelgoedmuseum


In speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden is veel te zien voor kinderen en volwassenen. Van antiek speelgoed als poppen, treinen, LEGO, auto’s tot aan oude speelautomaten.

Waar: Roden

Bezoek de website

Familiepark landgoed Nienoord

familieparknienoord


In de speeltuin kunnen de kinderen klimmen, spelen, glijden en rennen en zich daarna ook nog uitleven in de apenkooi, op de scooterbaan, in de kinderboerderij of zwemmen in het Zwemkasteel Nienoord.

Waar: Leek

Bezoek de website

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de Drenthe Campings