Deze prachtige stad is oorspronkelijk een esdorp, maar is later uitgegroeid tot een veelzijdige plaats. Rondom Emmen vindt u talloze dorpjes zoals Exloo en Sleen.

Culinaire verrassingen

Bent u hongerig geworden van een dag winkelen of het bezoeken van een museum? Geen enkel probleem! In Emmen en omgeving zijn tientallen goede restaurants te vinden. U hoeft niet perse een goed gevulde portemonnee te hebben om lekker te eten. Er zijn meer dan genoeg bistro's, grand cafe's en restaurantjes waar u voor minder geld erg lekker kunt eten.

Ook wat betreft de keuken kunt u alle kanten uit. Van de Hollandse pot met Drentse invloeden tot aan Braziliaanse lekkernijen; in zuidoost Drenthe vindt u het.

Culturele rijkdom

Ook cultuurliefhebbers willen wel eens iets anders dan een museum of een expositie. Daarom raden wij u aan om een bezoekje te brengen aan de Pompoenerie-Boerderij! Deze pompoenerie is al meer dan 15 jaar een begrip onder Drentenaren. U vindt er niet alleen een prachtige boerderij, maar ook nog eens meer dan duizend pompoenen en kalebassen.

Als u meer geïnteresseerd bent in historie, kunt u grenspaal 160-I gaan bewonderen. Dit is een onderdeel van een reeks van grenspalen tussen de Nederlandse en de Duitse grens. De overige grenspalen vertonen duidelijke tekenen van slijtage, maar deze is verrassend genoeg nog in perfecte staat. Combineer een bezoek aan grenspaal 160-I met een wandeling door de prachtige omgeving en geniet van al het moois om u heen.

Op stap met de kinderen

Eigenlijk kunt u Emmen niet verlaten zonder het grootste attractie te bezoeken: Wildlands Emmen! Vroeger waren hier alleen vlinders te zien. Tegenwoordig horen ook tijgers, leeuwen, olifanten en nog veel dieren tot de vaste bewoners.

Het Drouwenerzand is een all inclusive attractiepark. Er zijn tientallen attracties waar kinderen heerlijk in kunnen swingen, griezelen of botsen. Daarnaast kunnen zij zoveel eten en drinken als ze willen!

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de omgeving