Terug in de tijd in Geopark de Hondsrug

Geopark wordt je niet zomaar, daarvoor moet het gebied uniek en bijzonder zijn. Dat wordt bepaald op basis van de geologische geschiedenis, de cultuurgeschiedenis, de cultuurhistorie én de hedendaagse cultuur. De bijzondere geschiedenis van de Hondsrug maakt dat wij zijn uitgeroepen tot Geopark!

Ga op expeditie door Geopark de Hondsrug

Om de historie van het Geopark te ontdekken, kunt u op expeditie gaan. Er zijn diverse expedities gereed gebaseerd op diverse onderdelen van de historie. Zo kunt u op expeditie gaan naar de rijke historie van de kunst. Van Gogh heeft bijvoorbeeld geruime tijd in Drenthe geschilderd en vanuit het Van Gogh Huis in Veenoord word hier meer over verteld.

Ook kunt u op expeditie door de natuur van Drenthe. Ontdek de verrassende wijze waarop het landschap is ontstaan door een rijk samenspel van mens en natuur.
Naast deze expedities zijn er nog vele anderen, zoals expeditie door het veen, de ijstijd, de prehistorie of het water. De expedities zijn leuk om met het hele gezin op ontdekkingstocht te gaan door de geschiedenis van Drenthe.

Wilt u meer weten over de expedities lees dan de uitgebreide informatie op de website van Geopark de Hondsrug.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter

 
 
Ontdek de Drenthe Campings