Dwingelderveld: perfect te verkennen vanaf diverse campings

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Verspreid in het bos en op de heide liggen meer dan zestig vennen en veentjes. Vanaf verschillende Drenthe Campings is het nationale park wandelend of fietsend gemakkelijk te bereiken. U kunt hier de mooiste routes afleggen terwijl u een bijzonder stukje Nederlandse natuur ontdekt. 

De geschiedenis van Nationaal Park Dwingelderveld

Het is aan Natuurmonumenten te danken dat het nog mogelijk is om te recreëren in het nationale park. Begin jaren '90 werden alle heidevelden in Drenthe opgeslokt door de landbouw. Omdat Dwingelderveld zo'n uniek stuk natuur is, heeft Natuurmonumenten er een nationaal park van gemaakt. U vindt hier niet alleen bijzondere heide, vennetjes en beekjes maar ook bedreigde diersoorten zoals de adder, het gentiaanblauwtje (een vlinder) en de levendbarende hagedis.

Ontdek Dwingelderveld vanaf uw camping

Vanaf diverse Drenthe Campings staat u binnen enkele minuten in het nationale park. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van alle mooie plekjes waar u langs loopt.

Als u binnen een dag een goede indruk wilt krijgen van Dwingelderveld raden wij u aan de fiets te nemen. Er zijn een aantal prachtige routes waarbij u niet alleen langs heide fietst, maar ook langs authentieke boerderijen en de Ruiner schaapskooi komt. De schapen trekken dagelijks met de herder over de heide dus het is goed mogelijk dat u ze tegenkomt! Ook de oude telescoop is het brengen van een bezoekje waard.

Wilt u meer weten over Dwingelderveld? Start uw wandel- of fietstocht bij bezoekerscentrum of bij Oriëntatiecentrum Spier.

Nieuwsbrief inschrijven

My Newsletter