Camping Suche

Eropuit met de kinderen in Drenthe

Gezellig een dagje eropuit met de kinderen? Dat kan in Drenthe! Er zijn ontzettend veel leuke attractieparken, (interactieve) musea en uitjes waar kinderen de dag van hun leven beleven. Wij geven u graag een paar tips uit eerste hand.

Boomkroonpad

Bekijk de bossen van de Hondsrug eens van de andere kant en maak een wandeling over het Boomkroonpad in Drouwen. Een wandelroute door de kruinen van de bomen, waar u oog in oog komt te staan met de vogels en eekhoorntjes. Speciaal voor de kinderen is er ook een worteltunnel en grote speelweide waar ze hutten kunnen bouwen of broodjes bakken. Bekijk hier ter inspiratie een filmpje van het Boomkroonpad.

Spelenderwijs de natuur ontdekken

Struin door de bossen, bouw een hut op de hei, kruip door een bramentunnel en dwaal door het maisdoolhof. Het kan allemaal in Drenthe! Na een lange tocht door de natuur vinden kinderen het veelal erg leuk om een ijsje of snack te eten. Breng dan een bezoek aan de Drentse Koe, hier kunnen kinderen ambachtelijk ijs eten, rijden op een traptractor en zelf koeien melken. Voor heel even zijn ze een echte Drentse boer en boerin!

Doe tip: wandel over het trilveen in Ossenzijl of Sint Jansklooster. Het voelt als wandelen op het water…

Het leukste en voordeligste attractiepark van Europa: Drouwenerzand

In attractiepark Drouwenerzand hebben kinderen de tijd van hun leven! Ze kunnen zich helemaal uitleven in de vele achtbaan, griezelen in het spookhuis, varen in de Happy Sailor, spelen op het waterplein of apekooien. Tussendoor een ijsje of patatje eten? Dat kan! Eén voordeel, alle snacks en drinken zijn al inbegrepen bij de entreeprijs. Bekijk hier ter inspiratie een filmpje van Attractiepark Drouwenerzand.

Sterren kijken

eropuit met de kinderen in DrentheIn Drenthe zijn de meeste sterren te zien. Vanwege de overweldigende duisternis in Drenthe heeft Astron, het Nederlands instituut voor radioastronomie, zich gevestigd aan de rand van het Dwingelderveld. De grote telescopen zijn dan ook al van verre te herkennen. Bent u geïnteresseerd in het heelal, loop dan ook eens het Melkwegpad in Westerbork langs de grote telescopen en ervaar de kracht van een telescoop door met elkaar te praten via twee schotels.

Doe tip: maak een nachtwandeling door de natuur, grote kans dat u ’s nachts een vallende ster ziet.

Orvelte, een museumdorp met rijke historie

Orvelte in DrentheOrvelte is niet zomaar een museumdorp in Drenthe. Maar al wandelend door het pittoreske dorpje kunnen de kinderen kennis maken met de oude ambachten. De kaasmaker en klompenmaker laten vol trots zien hoe zij hun ambacht uitvoeren. Het oud-Hollands snoepwinkeltje is leuk maar voor ook lekker om even te bezoeken. En houden de kinderen van Ipads, computers en smartphones? Breng dan een bezoek aan het Apple museum. Er zijn er slechts 3 op de wereld, waarvan 1 in Orvelte. Orvelte is mede daarom in vele opzichten een unieke plek op de wereld.

Leuk weetje: het dorp is geheel autovrij en regelmatig het decor voor themadagen en speciale markten.

Inschrijven nieuwsbrief
Ontdek de Drenthe Campings